Παναγία η Φιλανθρωπινή

τελευταία ενημέρωση
28/01/2009

Welcome to the Ormylia Foundation website

Το Ίδρυμα Ορμύλια

To Ίδρυμα Ορμύλια αποτελεί την έκφραση της βούλησης της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους και του γυναικείου Ιερού Κοινοβίου “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου”, να προσφέρουν, στον άνθρωπο και στον πολιτισμό, έργο που εξυψώνει τις ομόλογες αξίες, με ανιδιοτελείς πράξεις προσωπικού αγώνα και φιλανθρωπία. To Ίδρυμα έχει αναπτύξει δύο δραστηριότητες κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, μοναδικές στον ελληνικό χώρο, που παρουσιάζονται παρακάτω στη σελίδα αυτή.

Kέντρο κοινωνικής συμπαραστάσεως,
ιατρικής προλήψεως και ερεύνης
«Παναγία η Φιλανθρωπινή»

Το Κέντρο Κοινωνικής Συμπαραστάσεως, Ιατρικής Προλήψεως και Ερεύνης «Παναγία η Φιλανθρωπινή» περιλαμβάνει κλινική μονάδα προληπτικών εξετάσεων, εργαστήριο έρευνας του καρκίνου, ξενώνα, συνεδριακό κέντρο και διοικητικές υποδομές. Αποτελεί μέλος του Δικτύου Κέντρων αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, μέλος της επιτροπής της Παγκόσμιας Ένωσης Περίθαλψης Μαστού και έχει ορισθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο του Καρκίνου και του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ ως μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πληθυσμιακού Ελέγχου του Καρκίνου.

Διαγνωστικό Κέντρο
Έργων Τέχνης

 

Το «Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης» είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο κέντρο υψηλής τεχνολογίας για την διάγνωση των έργων ζωγραφικής τέχνης στην Ελλάδα. Αναπτύσσει ερευνητικές δραστηριότητες καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών στον τομέα της διεπιστημονικής μελέτης, τεκμηρίωσης και προστασίας των έργων (ζωγραφικής) τέχνης και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στην βυζαντινή και μεταβυζαντινή αγιογραφία.

 

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη Digital Innovations