Skip to main content

Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού: Στηρίζουμε τη Ζωή

25 Οκτωβρίου, 2024

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, μια σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως. Η έγκαιρη ανίχνευση και η σωστή ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των γυναικών.

Η Σημασία της Πρόληψης της Ενημέρωσης και της Στήριξης

Η πρόληψη είναι το κλειδί για την αποτελεσματική διαχείριση του καρκίνου του μαστού. Η τακτική αυτοεξέταση και οι προληπτικές εξετάσεις, όπως οι μαστογραφίες, είναι απαραίτητες για την έγκαιρη ανίχνευση τυχόν ανωμαλιών. Η εκπαίδευση γύρω από τα συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου μπορεί να σώσει ζωές. Είναι κρίσιμο να ενημερωθούμε και να καταπολεμήσουμε τους μύθους που περιβάλλουν την ασθένεια.

Η ενημέρωση για την ασθένεια, τις θεραπευτικές επιλογές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες είναι θεμελιώδους σημασίας. Οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνες σε αυτή τη μάχη και ότι υπάρχουν διαθέσιμες υποστηρικτικές δομές. Ας δεσμευτούμε να είμαστε πιο ενημερωμένοι, ευαισθητοποιημένοι και υποστηρικτικοί. Κάθε φωνή μετράει, και κάθε δράση είναι σημαντική. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Στο Ίδρυμα ΟΡΜΥΛΙΑ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 180,000 μαστογραφίες και 70,000 τεστ Παπανικολάου, με ποσοστό επανεξέτασης άνω του 80%. Ανιχνεύτηκαν περίπου 400 περιπτώσεις καρκίνου στα πλαίσια του πληθυσμιακού ελέγχου, οι οποίες θεραπεύθηκαν με ποσοστό επιβίωσης 95%. Ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται, αρκεί να ανιχνευτεί έγκαιρα. Στην εποχή μας, η έγκαιρη διάγνωση εξασφαλίζει τη θεραπεία σε ποσοστά άνω του 95%.

Μπορείτε να εξεταστείτε με ψηφιακή μαστογραφία εντελώς δωρεάν, καθημερινά κατόπιν ραντεβού.

Για να κλείσετε ραντεβού:

Καλέστε το Κέντρο: 10:00 π.μ. – 3:00 μ.μ. //Δευτέρα με Παρασκευή στα τηλέφωνα: +302371041498 και +302371041703.

Ας στηρίξουμε τη ζωή και ας δράσουμε για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!