Skip to main content

Ποιοι είμαστε – Δομή Ιδρύματος

Το Ίδρυμα Ορμύλια εποπτεύεται πνευματικά από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους και το Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας”.

Πρόεδρος
& Αντιπρόεδρος Ιδρύματος

Χρήστος Αποστολίδης

Αντιπρόεδρος

Η ομάδα μας

 • Γεώργιος Καραγιάννης
  Διευθυντής Διαγνωστικού Κέντρου Τέχνης και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιδρύματος
 • Διομήδης Λογοθέτης, Ph.D.
  Διευθυντής Βιοϊατρικών Ερευνών
 • Κυριάκος Αντωνίου / Brother Charles S. Anthony
  Διευθυντής Ιατρικού Κέντρου
 • Κλεάνθης Νιζάμης
  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
 • Στέλιος Συκιώτης
  Υπεύθυνος Υλικοτεχνικής Υποστήριξης & ΙΤ Manager

Στο Ίδρυμα απασχολούνται ιατροί, νοσηλευτές, χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί Η/Υ, αρχαιολόγοι, συντηρητές έργων τέχνης και θεολόγοι.

Επιτροπή Ιατρικής Δεοντολογίας

Στο Ίδρυμα λειτουργεί με βάση το ΦΕΚ Ίδρυσής του, Επιτροπή Ιατρικής Δεοντολογίας, η οποία εξετάζει όλα τα προγράμματα και τις δράσεις του Ιδρύματος, μέλη της οποίας είναι επιφανείς επιστήμονες και καθηγητές:


Χαιρετισμός προέδρου

Αγαπητοί μου συνοδοιπόροι στην πορεία της φιλανθρωπικής μας αποστολής

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ορμύλια, του μοναδικού Ιδρύματος στην Ορθοδοξία με τόσο μεγάλο, πολυσχιδές και ταυτόχρονα διακριτικά αθόρυβο έργο, ακολουθώντας τη ρύση του Ευαγγελίου μας «μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου».

Δεν θα ήθελα αγαπητοί μου να σας κουράσω με αριθμούς, όμως αξίζει να σας πω ότι στην υπερ 30χρονη πορεία του Ιδρύματος και μετά από περίπου 150.000 επισκέψεις, από τους 200 και πλέον καρκίνους μαστού που ανακαλύψαμε, καμία γυναίκα δεν πέθανε από τη νόσο που έγκαιρα διαγνώσαμε.

Όπως γνωρίζετε, ο θάνατος είναι η κοινή μοίρα όλων των ανθρώπων, το ίδιο κοινή είναι η ασθένεια και ο πόνος. Πρωταρχική αποστολή όλων των θρησκειών είναι να διασκεδάσουν την οδύνη της απώλειας και να απαλύνουν τον πόνο της ασθένειας. Στο Ίδρυμα Ορμύλια καταφέραμε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Να προλάβουμε τη νόσο και να αποφύγουμε όλες τις συνέπειες που αυτή συνεπάγεται.

Στον τομέα αυτό θα θέλαμε τη συνδρομή όλων σας. Όπως καλύτερα γνωρίζετε, στις κοινότητες που απευθυνόμαστε, οι γυναίκες των ηλικιών στις οποίες εμφανίζεται ο καρκίνος του μαστού, συχνά δεν υποβάλλονται σε  προληπτικό έλεγχο. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν σ’ αυτό, η απόσταση από τα κέντρα ελέγχου, το άβολο και αμήχανο συναίσθημα της εξέτασης από άνδρες συναδέλφους, ο φόβος κλπ. Το Ίδρυμά μας με τη στελέχωσή του από τις αδελφές της Μονής, την οργάνωση της ομαδικής προσέλευσης-η μία εξεταζόμενη βοηθά και στηρίζει την άλλη- και η ιδιαίτερα αγαπητική συμπεριφορά μας, πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Ακόμη, οι νέες δραστηριότητές μας, που σκοπό τους έχουν την προώθηση της προληπτικής υγιεινής σε παιδιά και νέους, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και κουράγιο να συνεχίσουμε

Τι περιμένουμε από όλους εσάς που αυτή τη στιγμή διαβάζετε τις γραμμές αυτές; Να επικοινωνήσετε το έργο μας και να παροτρύνετε τις γυναίκες της περιοχής σας να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο για καρκίνο του μαστού. Είναι δωρεάν για όλες τις γυναίκες και τα αποτελέσματα της μαστογραφίας πολύ αξιόπιστα.

Αξίζει να σας πούμε, ότι για τα αμφίβολα περιστατικά ζητάμε τη γνώμη παγκοσμίως γνωστών καθηγητών της απεικόνισης μαστού.

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την επαφή σας με το Ίδρυμα. Όλα τα υπόλοιπα, αφήστε τα σε εμάς. Η πάνω από 30 χρόνια ζωή του Ιδρύματος, μας έμαθε πλέον τα βήματά μας και η Παναγία η Φιλανθρωπινή μας φωτίζει και οδηγεί.

Με την ακλόνητη πεποίθηση ότι η φιλανθρωπία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο σωτηρίας, και με μοναδικό στόχο την εκπαίδευση των νέων, καθώς την πρόληψη και ανακούφιση του ανθρωπίνου πόνου, συνεχίζουμε την αποστολή μας, υπό τη σκέπη του Πανάγαθου Θεού και την ευλογία των Γεροντάδων μας. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη βοήθειά σας θα τα καταφέρουμε. Οι συνεργάτες μου και όλοι όσοι εθελοντικά και αθόρυβα εργάζονται και προσφέρουν στο Ίδρυμά, Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ορμύλια

Αργύρης Δούμας

Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής ΑΠΘ